Raki żywią się cukrem (węglowodanami)
Opis mechanizmu rakowego, z punktu widzenia odżywiania, startuje od 0:58.
Skąd się biorą nowotwory? Tkanka nowotworowa godzi się na życie przy tak słabym zaopatrzeniu w składniki pokarmowe, na jakie żadna tkanka zdrowa się nie godzi.
Cudów nie ma, jest wiedza ścisła:
Trzeba znać przyczynę i ją usunąć aby zlikwidować skutek.
Żeby się pozbyć raka, trzeba mu nie dać jeść, przestać go karmić. A to można zrobić nie dając mu węglowodanów. Cukier to tylko jeden z przykładów węglowodanów. Węglowodany to pszenica (najgroźniejsza), pozostałe zboża (czyli chleb – 👹 najpiekielniejszy wynalazek w dziejach ludzkości), ryż, kukurydza, soja, ziemniaki (preferuję, skrobia), owoce! (też groźne, szczególnie występująca tam fruktoza) itd., czyli generalnie produkty pochodzenia roślinnego.

Prawidłowym, dla człowieka, stosunkiem białka do tłuszczu i węglowodanów zajmuje się nauka Żywienie Optymalne (wysoko tłuszczowe, nisko węglowodanowe), opracowana przez polskiego lekarza dra Jana Kwaśniewskiego jeszcze pod koniec lat 60-ch XX wieku (ogłoszona w 1968 rok).
Bazowa proporcja pomiędzy białkami (B), tłuszczami (T), węglowodanami (W)
B : T : W
1 : 2,5÷3,5 : 0,5
Zobacz artykuły o zdrowiu.